Om mig

Jag är en Stockholmsbaserad frilansare som vänder mig till företag, organisationer, bokförlag och tidningar. Jag erbjuder porträtt, press- och verksamhetsbilder i form av foton eller video samt illustrationer och layout till trycksaker såsom broschyrer och affischer.

Min fotostil är en blandning av reklam och pressfoto. Jag har med åren byggt upp en utrustning som kombinerar ljuskvalitet och snabbhet. Tanken är ha allt jag behöver i ett format som jag kan slänga över axeln och ta med mig ut i fält. Därför fotar jag med små kamerablixtar som jag triggar trådlöst. Tillsammans med ett antal hopfällbara ljustillbehör får jag en portabel studio som är flexibel och snabb att rigga.

Video är ett fantastiskt sätt att berätta historier och för mig en förlängning i att porträttera personer. Jag gillar att kombinera miljö- och porträttbilder som tillsammans målar upp en bild av en person. Jag gör film för hemsidor och sociala medier, med inslag av rörlig grafik.

Jag fotar eller filmar enstaka bilder för ett särskilt syfte eller generella bilder som går att lägga i en bildbank och använda i flera olika sammanhang.

Min drivkraft är att skapa fina bilder med förhållandevis små medel. På så vis är jag ett enmansband som vill låta som en orkester och tycker om den kreativa utmaningen som begränsningar innebär. Inspiration hittar jag i serier och film. Jag har jobbat som press-, musei- och reklamfotograf.

Som grafiker fokuserar jag på logotyper och illustrationer. Min erfarenhet av Indesign, Illustrator och förberedelser för tryck gör att jag kan ta fram broschyrer, annonser, affischer och visitkort.

”Mina” program är After Effects, Premiere Pro, Davinci Resolve, Illustrator, Indesign, Photoshop och Lightroom.

Att anlita mig ska vara enkelt, tryggt och snabbt. Jag har F-skattsedel.

Produktionsbyrån Pär Englund driver jag på deltid. Övrig tid jobbar jag som marknadskommunikatör på Svenska Turistföreningen. För mer info, vänligen se min Linkedin-profil.

Avslutningsvis, besök gärna mitt fotoprojekt Stanna tiden som porträtterar personer som gör saker de älskar. Hör av dig om du vill vara med framför kameran!