Om företaget

Produktionsbyrån Pär Englund erbjuder tjänster inom grafisk formgivning, video och fotografering med inriktning mot porträtt i miljö.

Min fotostil är en blandning av reklam och pressfoto. Jag har med åren byggt upp en utrustning som kombinerar ljuskvalitet och snabbhet. Tanken är ha allt jag behöver i ett format som jag kan slänga över axeln och ta med mig ut i fält. Därför fotar jag med små kamerablixtar som jag triggar trådlöst. Tillsammans med ett antal hopfällbara ljustillbehör får jag en portabel studio som är flexibel och snabb att rigga.

Jag fotar eller filmar enstaka bilder för ett särskilt syfte eller generella bilder som går att lägga i en bildbank och använda i flera olika sammanhang.

Video är ett fantastiskt sätt att berätta historier och för mig en förlängning i att porträttera personer. Jag gillar att kombinera miljö- och porträttbilder som tillsammans målar upp en bild av en person. Som filmnörd dras jag mot klassiskt minimalistisk 16:9-film (eller 2.35:1) men gör även film för sociala medier i kvadratiskt eller stående format med inslag av rörlig grafik.

Min drivkraft är att skapa fina bilder med förhållandevis små medel. På så vis är jag ett enmansband som vill låta som en orkester. Inspiration hittar jag i serier och film. Jag har jobbat som press-, musei- och reklamfotograf.

Som grafiker fokuserar jag på logotyper och illustrationer. Min erfarenhet av Indesign, Illustrator och förberedelser för tryck gör att jag kan ta fram broschyrer, annonser, affischer och visitkort.

Att anlita mig ska vara enkelt, tryggt och snabbt. Jag har F-skattsedel.

Produktionsbyrån Pär Englund driver jag på deltid. Övrig tid jobbar jag som marknadskommunikatör på Svenska Turistföreningen. För mer info, vänligen se min Linkedin-profil.

Avslutningsvis, besök gärna mitt fotoprojekt Stanna tiden som porträtterar personer som gör saker de älskar.