Portfolio

Porträtt i miljö

 


Fotoprojekt

Stanna tiden

Porträtt har alltid fascinerat mig, även om mina preferenser har ändrats genom åren. Förr gillade jag kraftigt beskurna porträtt som fokuserade på ansikten. Nu föredrar jag att utsnitt som också visar personliga attribut, tillhörigheter och sammanhang. Förr tyckte jag att värdet av en bild till största delen utgjordes av dess ljuskvaliteter. Nu tycker jag att det personliga värdet övertrumfar allt. Att porträttera och lämna över den färdiga bilden är något som jag hoppas få syssla med under lång tid framöver.

Med detta som bakgrund startade jag projektet Stanna tiden som tar porträtt av personer som gör saker de älskar. Målet är att ta vardagliga men fina porträtt som påminner bildernas huvudpersoner, eller deras nära och kära, om en tid eller en aktivitet som fick dem att må bra.

Jag gillar verkligen att ställa frågan ”vad tycker du om att göra?” istället för ”vad jobbar du med?” Vad människor gör på sin fritid är mer intressant än vad som står på deras visitkort.

Läs mer på projektets hemsida, www.stannatiden.se. Där finns även en kort text till varje bild som berättar om respektive persons intresse.