Babygym

I dagarna förlängde Folkhälsomyndigheten sina restriktioner för gymbesök. Däremot nämndes inget om babygym.

Sannolikt är det bara en tidsfråga. En nyhetssajt avslöjade häromdagen att inte mindre än tre spädbarn hade legat otillbörligt tätt och tandemkört bänkpress i ett babygym utanför Alingsås i helgen. När polisen stormade in i den kvadratmeterstora träningsanläggningen utbröt tumult. Oförsiktiga kängor med stålhätta välte vällingflaskor i ett förblindande moln av talk och polisens vilda anrop på förstärkning kvävdes i ljudet av vaggvisor. Folkmassan skingrades snabbt. Den läckta bilden från övervakningskameran visar hur gymråttorna snabbt kröp ut åt varsitt håll, till synes inövat. Allt polisen kunde överlämna till kriminaltekniska labbet var två klämmisar och en påse pulver, som senare visade sig var mjölkersättning av märket NAN Pro 1.

Man kan förstå varför babygym inte nämns i samma mening som vanliga gym. Likheterna är obefintliga, ja förutom en fixering vid speglar och förekomsten av vissa outfits som visar olämpligt mycket hud. På babygymmen finns inga posters på Mr Olympia-vinnare, ingen Metallica från spruckna högtalare, ingen magnesia, ingen botox och framför allt ingen doping. Tvärtom, träningen är 100 % ren – så när som på snorfläckar, spyor och matrester.

PS. Bilden visar min son Ivar som kör ett pass i sitt gym. Bilden togs pre-corona.

Publicerat den
Kategoriserat som Skriva