Om mig

Profil

Jag är en serviceinriktad fotograf och filmare i Karlstad med ingenjörsbakgrund som har ett stort intresse för porträtt, berättande, teknik, innovation och friluftsliv.

Jag hjälper företag och organisationer att skapa innehåll som känns äkta och är snyggt paketerat. Mitt mål är att göra nåt som berör – nåt som är så inspirerande, roligt eller användbart att målgruppen minns det och vill dela det med andra.

I en tid med trender som avlöser varandra tror jag på något så tidlöst som en medryckande berättelse eller ett porträtt av en person vars egenskaper, passion eller situation det går att identifiera sig med. 

Erbjudande

Jag kan bli ditt företags externa innehållsproducent som gör punktinsatser eller löpande arbete. Jag kan även fungera som komplement eller avlastning till företagets existerande kommunikatörer och inhousebyrå.

Med erfarenhet som ingenjör, teknisk skribent och illustrerande kommunikatör hjälper jag även till med att:

  • Layouta ett viktigt anbud.
  • Slakta texttunga sidor på webben och ersätta med förenklad text eller illustrationer.
  • Skapa en logotype … och animera den.
  • Skriva tydliga och lättförståeliga instruktioner med tekniska illustrationer.
  • Språkgranska texter och justera stilnivån så att det ser ut som produkten från en enda skribent.
  • Föreläsa för anställda som förväntas filma och ta egna bilder (inklusive komposition, ljus, ljud och redigering).

Geografisk täckning

Jag utgår från Karlstad, jobbar primärt i Värmland, men har hela Sverige som upptagningsområde. Många av mina tjänster kan jag dessutom utföra från distans (redigering, grafisk design, textproduktion etc).

Egenskaper

En dubbelexamen som ingenjör och kulturvetare gör mig anpassningsbar, snabblärd och rik på infallsvinklar. Jag är leveranssäker, omtänksam och nyfiken.

Gillar högt tempo, effektivitet, struktur och problemlösning. Älskar att spåna med ett tomt olinjerat papper och inspireras av personer som kan tänka utanför boxen. Vill ständigt utvecklas och sprider gärna kunskap.

I personlighetstester har jag en gul (uttrycksfull) och blå (logisk) profil, vilket är en sällsynt kombination. Jag är, bokstavligt och bildligt, bra på att både rita och räkna.

Varför foto?

Anledningarna till varför jag jobbar som fotograf och filmare är dels att det förenar teknik och estetik, dels att jag får komma ut i fält och träffa människor.

Jag tycker att det är fantastiskt att med kameran som anledning få en inblick i andras liv eller ta del av deras intressen och historier. Det händer också att kameran blir ett backstage-pass som ger tillträde till annars slutna rum.

Drivkraft

Hantverket – att få det att se ut som jag vill – lockar mig mest. Jag föredrar därför operativa framför strategiska arbetsuppgifter.

Min drivkraft är att skapa något med förhållandevis små medel. På så vis är jag ett enmansband som låter som en orkester och tycker om den kreativa utmaningen som begränsningar innebär.

Yrket ”kommunikatör” kan delas upp i tre läger:

  1. strategi (analys, kommunikationsplan etc)
  2. produktion (grafisk design, rörligt, copy etc)
  3. spridning och effekt (digital marknadsföring, räckvidd, konvertering etc)

Jag tillhör mittengänget, de som gillar att producera.

Stil

Jag siktar på att vara den mobila och anpassningsbara pressfotografen som bär med sig studiofotografens ljus över axeln. Min ambition är därför att bilderna ska kännas äkta och ha hög ljuskvalitet. Jag trivs med andra ord extra bra i gränslandet mellan reklam och dokumentär.

Pris

Jag följer rekommenderade branschpriser från Bildleverantörernas förbund (BLF). Kontakta mig för en offert.

Genom att vara ett enmansföretag, ha effektiva arbetsflöden och använda ändamålsenlig utrustning så är min strävan att erbjuda 90 % av de bästa konkurrenternas upplevda produktionsvärde men till hälften av priset. Majoriteten av användarna kommer sannolikt inte märka någon skillnad mellan 90 och 100 procent, vilket gör den sista tiondelen oproportionerligt dyr.

Mål

Jag vill fortsätta att utvecklas i rollen som operativ kommunikatör med fokus på foto och rörligt. Detta skulle jag vilja göra i små arbetsgrupper med korta beslutsvägar och stor lust att experimentera.

Personligt

Fru och två barn. Bygger dagligen kojor och tågbanor. Läser sagor och trampar runt bland lego och torkade snabbmakaroner.

Lyssnar på oldschool-rap när jag tränar och podcasts när jag diskar. Ser på så mycket film och serier jag kan.

Bakom kulisserna under fotografering längs Kungsleden (Vistasdalen).
Selfie i Sydamerika.
En svärmorsdröm.