Profil

Jag är en fotograf och filmproducent som gillar att inspirera, underhålla och informera.

Med bakgrund inom frilansfoto och teknisk kommunikation har jag bred erfarenhet av att skapa innehåll som berör med hjälp av foto, rörligt, illustrationer och texter på svenska och engelska.

Egenskaper

En dubbelexamen som ingenjör och kulturvetare gör mig anpassningsbar, snabblärd och rik på infallsvinklar. Jag är leveranssäker, omtänksam och nyfiken.

Gillar högt tempo, effektivitet, struktur och problemlösning. Älskar att spåna med ett tomt olinjerat papper och inspireras av personer som kan tänka utanför boxen. Vill ständigt utvecklas och sprider gärna kunskap.

I personlighetstester har jag en gul (uttrycksfull) och blå (logisk) profil, vilket är en sällsynt kombination. Jag är, bokstavligt och bildligt, bra på att både rita och räkna.

Drivkraft

Hantverket – att få det att se ut som jag vill – lockar mig mest. Jag föredrar därför operativa framför strategiska arbetsuppgifter.

Min drivkraft är att skapa något med förhållandevis små medel. På så vis är jag ett enmansband som låter som en orkester och tycker om den kreativa utmaningen som begränsningar innebär.

Yrket ”kommunikatör” kan delas upp i tre läger:

  1. strategi (analys, kommunikationsplan etc)
  2. produktion (grafisk design, rörligt, copy etc)
  3. spridning och effekt (digital marknadsföring, räckvidd, konvertering etc)

Jag tillhör mittengänget, de som gillar att producera.

Stil

Jag siktar på att vara den mobila och anpassningsbara pressfotografen som bär med sig studiofotografens ljus över axeln. Min ambition är därför att bilderna ska kännas äkta och ha hög ljuskvalitet.

Som fotograf och filmare har jag en förkärlek för porträtt och berättelser.

Genrer i vilka jag känner mig extra bekväm är ”outdoor” och ”miljöporträtt”.

Pris

Jag följer rekommenderade branschpriser från Bildleverantörernas förbund (BLF). Kontakta mig för en offert.

Mål

Jag vill fortsätta att utvecklas i rollen som operativ kommunikatör med fokus på foto och rörligt. Detta skulle jag vilja göra i små arbetsgrupper med korta beslutsvägar och stor lust att experimentera.

Personligt

Fru och två barn. Bygger dagligen kojor och tågbanor. Läser sagor och trampar runt bland lego och torkade snabbmakaroner.

Lyssnar på oldschool-rap när jag tränar och podcasts när jag diskar. Ser på så mycket film och serier jag kan.

Bakom kulisserna under fotografering längs Kungsleden (Vistasdalen).
Jag och Ivar tar en paus i fotograferandet.
Selfie i Sydamerika.