Showreel 2020

Rörlig portfolio för vad jag gör inom video. För fler filmer, vänligen se min Vimeo-sida.


Den enkla vandringen

En film om att vandring inte behöver vara så svårt; du behöver inte åka till Kebnekaise för att få en upplevelse. Ta med dig något gott att äta, samla vänner och kom ut i ditt närområde.

Kebnekaise- och Abiskofjällen

Inspirationsfilm för norra Kungsleden, inklusive avstickare til exempelvis Unna Allakas, Nallo, Vistas och Tarfala.

Abisko

Inspirationsfilm för destination Abisko med bilder på isklättring, snöskovandring och norrsken.

MGB Roadster

En tur med en MGB Roadster från 1968.

Teamwork

Porträtt av Lisa och hennes häst Sweetheart. Om en återfunnen kärlek för ridning, känslan av 100 % samspel med sin häst och ridning som vaccin mot psykisk ohälsa.

Mr Ängen

”Så länge jag står på benen ska jag inte låta Ängen växa igen” säger min pappa som årligen fäller åkrarna i sin uppväxtby. Om det fina i att inte låta något kärt förfalla.

Bo i STF fjällstuga

En film där inspiration möter information. Filmen handlar om vad en fjällstugegäst kan förvänta sig.

Vandringspionjärer sedan 1885

Film om STFs långa historia som tung aktör inom vandring. Historik möter nutid med hjälp av inscannade filmer och fotografier från STFs arkiv på Nordiska museet. Här har jag för stillbilder lagt på effekter för att simulera projektorvisning.

Sätt din stad på kartan

Kampanj där lokalbor uppmanades att lyfta fram sin hemstad i konkurrens.

King of the Hill

Om en ung mans förberedelser till snowracer-loppet King of the Hill som varje år avgörs nerför Tossebergsklätten i Värmland.

Frykstahöjden

Frykstahöjden i Kil är ett motionsområdet vid Nedre Fryken som är ökänd bland alla idrottare som kört barmarksträning, inte minst på grund av slingorna kring slalombacken.

Heartstrings

När min son Ivar opererades fick det mig att tänka på min egen operation som jag gick igenom i samma ålder. När jag nu själv är förälder jag kan lättare förstå vad mina egna föräldrar genomled – oron, ångesten. Jag lät min mamma berätta med egna ord.

Nytt på vandringswebben

Film som puffar om nytt vandringsrelaterat innehåll på webben.

Besökskalender

Introduktion till besökskalendern – grafik för att visa besökstrycket på olika destinationer.

SJ-display

Del av vandringskampanj år 2020 som visas på displayer ombord på SJ-tågen.

In a State of Uncertainty

Porträtt av Ali, född i Afganistan och uppvuxen i Irak, som kom till Sverige tillsammans med 162 900 flyktingar år 2015. Om ovisshet, saknad efter sin familj, dålig ekonomi och rädsla för att bli utvisad.

The Switch

Porträtt av Erik som bytt lägenhet i Göteborg mot skogsfastighet utanför Kil i Värmland. Om skog som en attraktiv kombination av hobby och investering.

Segelmakaren Marullo

Claudio Marullo har sytt segel hela sitt liv. När han följde kärleken till Sverige och slog sig ner i lilla Västerrottna har han ändå lyckats skapa en tillvaro där han får jobba med sin passion för sömnadskonst … och lufta seglen på båten Angela emellanåt.

Jämtlandstriangeln

Inspirationsfilm om en av STFs populäraste vandringsleder. Leden går i en tänkt triangel mellan fjällstationerna Storulvån, Sylarna och Blåhammaren.

Syltoppsbestigning

Tur från STF Sylarna Fjällstation till Syltoppen.

Vandringskampanj, Friskis & Svettis

Del av vandringskampanj år 2020 som visas på skärmarna vid rullbanden på Friskis & Svettis.

Summer of 2019

Minnesvärda ögonblick från sommaren i Värmland år 2019.

Winter of 2019

Nedslag under härliga vinterdagar i byn Ängen, fyllda med pulka, snögubbar och snötäckta granar.

Ängenleden

Ängenleden är en 17 km lång vandringsled kring den lilla byn Ängen där min pappa är uppvuxen. Leden bjuder på kuperad terräng med fina vyer, närhet till bad och kulturhistoriskt intressanta platser.

Casper

Porträtt av Casper, berättat av hans föräldrar. Piraträdda tittare varnas.

Anders

Anders har parallellt med sitt vanliga kneg närt en dröm om att jobba med fotografering, åtminstone som en sidoverksamhet. Om den klassiskt svåra balansen mellan ekonomisk trygghet och självförverkligande.

Stugvärd i Nallo

Porträtt av Anna, STF-stugvärd i Nallo. Om värdskapet och den underskattade sysselsättningen att ha tråkigt.

Eleganten

I en parallell värld var min pappa en lovande tennistalang vars bana abrupt tog slut i och med skadan han ådrog sig i Värmlandsslaget. Men får man tro Eleganten så var det lika bra.

Ice Fishing

Fisketur på Ängssjön en vinterdag – en färglös, kall och blåsig dag då det tycks snöa horisontellt … och då den varma chokladen smakar som bäst.