Den lugnande effekten av en försäkring

Jag var ute på uppdrag häromdagen och fotograferade i en hästhage. Medan en djurskötare febrilt försökte föra hästarna mot en yta som träffades av sol, stod jag redo med spejande blick genom kamerasökaren. Vad mitt periferiseende inte uppfattade var andra hästar som med stor nyfikenhet utforskade min kameraväska och mitt stativ som vilade bredvid mig. När jag tittade över axeln såg jag en häst som bet tag i kameraväskan och släppte den från en höjd. Därefter tryckte en annan häst sin hov mot väskan som vid tillfället var fylld med hela min objektivsamling.

Tankarna gick till ett klipp i vilket en stackars robotgräsklippare krossas av en överraskad älg:

Lyckligtvis överlevde min utrustning. Fallhöjden var låg och hästen lade inte sin tyngd över väskan. Jag kontrollerade objektiven många gånger och letade efter sprickor men allt höll.

Händelsen fick mig att tänka på försäkringar. Efter en del efterforskningar är mitt tips att köpa ett medlemskap på Fotosidan som berättigar dig till en billigare premie hos Gefvert. Jag själv har deras kombiförsäkring som innehåller dels en ansvarsförsäkring (som täcker saker du sabbar för andra) och en kameraförsäkring (som täcker dina egna grejer). Med en försäkring känns det lugnare, även när hästarna är framme.

PS. Inläggets bild är tagen i en älgpark utanför Östersund där en man föder upp tama älgar.

Publicerat den
Kategoriserat som Tips